17.12.12

Vi är alla människor

På tal om den här återkommande debatten om rasism som just nu är väldigt het.. Varför ens diskutera vad som är svenskt, varför ens göra en grej av att man tar bort tre karaktärer i Kalle Anka (hade nån ens märkt det om det inte skrevs så mycket om det?) och vad är det som är så konstigt med att kalla en kaka för chokladboll när det är just vad det är, en boll gjord av chokladsmet. Att ens debattera kring dessa frågor är att skapa rasism anser jag för att i mina ögon är vi alla människor. Oavsett ursprung, historia, bakgrund, hudfärg så är vi alla lika på den biten, vi är alla människor. Sen att vi alla som individer har olika tro, kultur, åsikter osv är inget konstigt, bara mänskligt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att inte debattera om det är ju att blunda. Alla tycker liksom inte det självklara, att alla är lika mycket värda osv, även fast vi lever år 2012. Vi har ju fortfarande rasism. Och det skrivs inte mycket om saker som folk inte bryr sig om, men just dessa ämnen älskar ju folk att läsa om/kriga om och då är det klart att det skrivs mycket.

Emilia sa...

Men rasism innebär väl egentligen i modernt uttryck en fientlighet mot andra människor. Skapar man inte en fientlighet gentemot andra människor genom att skapa debatt om detta och bli osams med varandra bara för vi inte tycker exakt lika? Den enklaste lösningen på frågan om rasism eller inte är väl att acceptera att alla människor har individuella åsikter men att majoriteten av oss är överens om att alla har lika värde oavsett "ras".